בשנים האחרונות, אנחנו יכולים לראות מעבר בגישה ובמחשבה הן להתנהלות ביום יום והן להתנהלות לטווח הארוך, בכל מה שקשור להתייחסות לסביבה. אם בעבר לא היינו מתייחסים או ההתייחסות היתה מינימאלית, היום בכל מקום, בכל דבר, אנחנו בוחרים לנקוט בגישה שתתאים לסביבה באופן כזה או אחר.
דוגמא טובה לכך אפשר לראות בכל מה שקשור להיבטים של בניה. בין אם מדובר במבני מגורים, מבני תעשייה או מבנים אחרים, הרי שאנחנו יכולים למצוא יותר ויותר אנשים שבוחרים לנקוט בגישה של בניה ירוקה, קרי בנייה ידידותית לסביבה.
המשמעות של בניה ירוקה היא אחת. כך אנחנו יכולים לייצר תהליך הרבה יותר נקי, הרבה יותר חכם ויעיל, ובוודאי תהליך ששומר על הסביבה, הן בעת הבנייה והן לאחר מכן. היום אנחנו יכולים למצוא לא מעט חברות שמתמחות בכך, וכן ישנם תקנים וכללים ברורים שמלמדים אותנו מה לעשות בשביל שנוכל לייצר בנייה ירוקה איכותית.
מה זו בנייה ירוקה וכיצד משתמשים בה?
בנייה ירוקה, בעיקרון, זו בנייה שטיבה למנוע היווצרות של זיהום ולשמור על הסביבה. ההתייחסות בבנייה ירוקה היא גם לתהליך הבנייה עצמו וגם לתוצר הסופי, כלומר המבנה שאנחנו בונים. למשל, ההתייחסות ליצירת פסולת בזמן תהליך הבנייה, אופי העבודה של בעלי המקצוע, מחזור החומרים ועוד.
בית ירוק מתבסס על הרעיון, להשתמש כמה שיותר באמצעים וכלים שאינם מזהמים את הסביבה ואינם גורמים לה נזק. דוגמא טובה לכך היא, שימוש במערכות מחזור מים, או מערכות שמספקות חשמל מהשמש במקום במערכות רגילות. דוגמא נוספת היא שימוש בחלונות גדולים שמאפשרים לנו להשתמש בתאורה חיצונית, קרי מקור תאורה טבעי, במקום שאנחנו נצטרך להשתמש במקור תאורה מחשמל ולבזבז אנרגיה.